2014/06/12

fab FBAB

We are happy to annnounce that we have been awarded a honorary mention for our entry in the competition Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig (Sustainable Social Housing for the Future).


See our proposal and read the jury report:

Forslaget giver et radikalt bud på fremtidens bæredygtige almene bolig. Her er det at bo bæredygtigt lig med nye rumlige oplevelser og en meget eksponeret kontakt til himlen, lyset og luften og ikke mindst naboerne og forbipasserende.

Bebyggelsen og boligerne tager udgangspunkt i drivhuset som en ydre klimazone, der muliggør en mere åben og fri disponering af de indre elementer, hvilket resulterer i en meget let, lys, varierende og rummelig indre arkitektur. Til selve boligdelen lægger der sig et stort drivhus, som deles med naboen.

Konceptet bygger på skuldrende af tidligere årtiers eksperimenteren med ydre glaskonstruktioner, der åbner for mellemklimazoner og har stor herlighedsværdi i ydresæsonerne.

Det fremstår som et meget seriøst og gennemarbejdet bud, som særligt skiller sig ud i en meget detaljeret og fascinerende beskrivelse af halm som byggemateriale.

Bebyggelsen forestilles bygget af og beklædt med lokalt dyrket og høstet halm, som både bruges lodret bærende, fugthåndterende og lyd- og brandisolerende.


Dommerkomiteen vurderer, at forslaget er et både fascinerende, anderledes og velargumenteret bud på en fremtidig bæredygtig boform og præmieres for det visionære niveau.


No comments: